Hoppa över navigation

Veckans Port nr 7 är Valfri.

Vad gömmer sig bakom denna port? Detta är en port som leder in till Frihetstornet i Riga. Denna port fotograferade jag från början för att jag blev nyfiken, jag är fortfarande nyfiken. Kan man åka upp till toppen? Eller är det bara en toalett till vakterna? Porten är på ovansidan av avsatsen, syns inte på nedre bilden.

port1port2

Annonser

6 Comments

 1. Det var en intressant port, jag hade nog blivit lika nyfiken jag. Knappast toalett – då hade handtagen varit med slitna. Ser ju nästan oöppnad ut. Mausoleum för någon ? Har du googlat på det ?

 2. Hittade denna information – även om portgåtan förblir olöst:
  Det första och viktigaste att se i Riga är frihetsmonumentet ”Fäderneslandet och friheten”, ett monument som faktiskt uppfördes 1935, före sovjettiden, men inte kunde rivas eftersom man hävdade att det byggts med folkets medel. Det är ett minnesmonument och hederstecken över alla de som deporterats till Sibirien, fått kämpa och sätta livet till för att landet skulle kunna resa sig ur slaveriet, folket skulle få tala sitt eget språk, gå i sina egna skolor och lära sig sin egen historia. Närbilden visar en figurgrupp kallad Kedjebrytarna, de som frigjorde landet ut slaveriet, och i toppen på pelaren står gudinnan Milda med de tre stjärnorna, symbolerna för landets tre regioner Kurzeme, Vidzeme och Latgale.

 3. De kanske inte är så kissnödiga!
  Den infon ovan visste jag, men det står ju inget om vad porten är till för. Tror inte det är ett mausoleum, måste vara ett utility-rum eller nåt…

 4. Fin och ”mystisk” port.

 5. Lite mystik i vardagen gör bara gott.
  Men man vill ju veta vad som gömmer sig därinne….
  Vacker port ialla fall.
  Kram synne.

 6. Nyfiken blir man verkligen. jag kan grubbla mig tokig på sånna vardagsmysterier. Men fin är den porten även om man inte vet vart den leder.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: